2017. augusztus 19. 17:39 - BölcsAce

Paksi Endre esete az összeadással és a kritikusokkal


7709093_143287_4e70d37ca3cc29948c3957ac15404201_wm.gif

     Sokan ismerik az Ossiant kis országunkban. Zenéjük és a banda tagjai köré, azon belül is főleg Paksi Endre köré egy egész kis kultusz épült fel, ráadásul több oldalról, hiszen rajongóik és ellenzőik is számosak. Rajongóik elsősorban három okból szeretik a bandát:

     Az első a leginkább racionális ok, miszerint az Ossian a magyar metál egyik alapítója. Ez még a legvadabb ellenzők által is elismert dolog, ahogy az is, hogy bár az első 2-3 lemezükön érezhető volt a külföldi zenekaroktól való átemelés, mégis élvezhető, színvonalas zenét alkottak. 

     A második ok az Ossian  egyszerűsége. A banda minden száma az egyszerű panellakót szólítja meg, aki szereti a fröccsöt és mivel saját, vagy a környezet hibájából képtelen kitörni a szürkeségből, így Paksi Endre egyszerű, az évek során önismétlővé vált sorairól kell elhinnie, hogy ez nem csak zene, ez egy identitás, egy erős, elszánt, enyhén konzervatív, de mégis lázadó identitás. Hiszen, ha ő már az állandóan erősödő rock seregének katonája, akkor mégis vitte már valamire és majd ha eljő a jó világ amikor a rockerség érték lesz, akkor majd nagy ember lesz belőle.

     Az utolsó ok pedig Paksi Endre maga. Paksi a macis testalkatával, joviális "kedves bácsis" fejével, gyakori esetlenkedésével, az ital szeretetével, munkásokra jellemző stílusával és jellegtelen, de nem képzetlen és hamis hangjával nagyon azonosulható figura tud lenni az emberek számára és pont a hétköznapiságával tűnik ki a sok cicomázott, saját menőségét kihangsúlyozó rocker közül. 

     Az ellenzők okai közül szintén hármat emelnék ki, hogy miért is nevezhető indokoltnak az Ossian jelenlegi karrierjét zuhanórepülésnek tekinteni:

     Először is a korai magas színvonalából a banda hamar lefaragott, hiszen mindenáron meg akarta lovagolni a hamar jött sikert, így minden újabb lemez a korábbi egy kicsit lebutított változata lett, a korral végképp nem haladtak, saját stílust pedig nem alakítottak ki, ami egy friss bandánál elnézhető, azonban egy több évtizede  aktív bandánál megbocsájthatatlan.

     Másodszor, az Ossian végtelenül egyszerű, már már ostoba tartalmát tekintve. A dalszövegeknek három típusa van. Van a legjobb, ami mondanivalót közöl és a hangszeres zene maga csak a komoly tartalom élvezhetősége miatt van. Aztán ott a másik jó megoldás, az amikor a szövegnek nincs túl nagy mondanivalója, de nem is akar semmi világmegváltót közölni, így egy a fülnek és nem pedig az agynak szóló kellemes élményként is definiálható. Végül pedig ott a 3. csoport, amibe az Ossian is tartozik, ami erőlködve próbál mondanivalót közölni, de amit mond az nem valódi tartalom pusztán kliséhalmaz.

     Harmadszor pedig: Mondjuk ki, Paksi Endre egy proli. Hírhedtté vált Márhívós, Szemszélű lányos fellépése tökéletesen példázta, hogy mennyire tiszteli a rajongóit, mennyire fontos neki valójában a mértéktartó bölcs hazafi szerep, nyilatkozataiból pedig szintén a Szomszédokon felnőtt és Barátok közt-re átnevelt "Panel Péter" sejlik fel. Ha pedig már nyilatkozatok, el is érkeztünk a jelen írás tárgyához, Paksi Endre legújabb posztjához,mely így szól:

"Sziasztok, nagyon szép hétvégét mindenkinek, nekünk már megvan!!!... A pénteki, fantasztikus hangulatú Felvidéki koncert után teljesen véletlenül vettük észre, hogy a 4 éve megjelent "Ha Te ott leszel velem" című dalunk hivatalos feltöltése 2 millió 4 ezerhttps://www.youtube.com/watch?v=CZjpknC8un4 , valamint egy másik, rajongói verziója 1 millió 99 ezer https://www.youtube.com/watch?v=ndLKQBd7V5M megtekintés felett jár!!!... Ez a 3 millió százezer feletti szám csodálatos eredmény számunkra, köszönjük!!! A dal most átvette a legnézettebb Ossian szám pozicióját az 1990-ben megjelent, szintén 3 millió feletti és számunkra szintén nagyon kedves "Éjféli lány" https://www.youtube.com/watch?v=hV5mJTOD-Lc előtt!!! Ezzel Ti adtátok meg a méltó választ azoknak a folyamatosan, kampány-szerűen gyalázkodóknak, akik szerint "1994 óta nincs Ossian", illetve "1994 óta minden sz..r, amit csinálunk"... Csak nagyon csendesen jegyezném meg, hogy ezek és az ehhez hasonló támadások, azért is "mókásak", mert 1994 előtt - a gitárszólók, technikai díszítések és néhány riff kivételével - én írtam a dalokat zeneileg-szövegileg...valamit az illetők nagyon rosszul tudnak...Nem értem, hogy egyesek miért nem tudják lezárni a múltat és békében élni...elnézést, de ez már régóta bennem volt, üdvözlet mindenkinek: Paksi Endre"

     Nos, kezdjük is az elemzést a legelején. Paksi Endre ugyanis láthatóan hadilábon áll a matekkal. Adott az Éjféli lány című szám, melynek több mint 3 millió megtekintése van. 3 millió különböző megtekintés. Ehhez képest van a "Ha te ott leszel velem", melynek két verziója van fent az interneten és a két verzió összesen rendelkezik 3 millió megtekintéssel. A gond az, hogy 2 külön videó megtekintéseinek a számát nem lehet összeadni és kijelenteni, hogy 3 millió megtekintése van, hiszen ez hazugság, ugyanis jó eséllyel az eredeti verzió 2 millió megtekintője alkotja azt az egy millió embert, aki a másikat is megtekintette, így pedig összesen, nagyon maximum 2 millió kétszázezer ember tekinthette meg a videókat. Ez is szép nagy szám, de bőven kevés ahhoz, hogy az Éjféli lányt letaszítsa a trónról.

     Ha már a matek nem megy Endrének, könnyen feltételezhetnénk, hogy más, humán területekre koncentrálja tudását.és csak emiatt gyengébb a reál tudományokban. Ez azonban nincs így, hiszen az Ossian énekese láthatóan az illemmel és a fogalmazás szabályaival sem ismerkedett túl sokat, de a szellemi érésben is megrekedt egy kamasz szintjén. Paksi ezen posztja eredetileg egy köszönetnyilvánítás akart lenni, melyben ha számolási hibákkal is, de megköszöni a rajongói hűségét és szorgalmát. Egy ilyen üzenet sokféleképpen megfogalmazható, azonban van egy fontos szabály: Ne kezdj vádaskodni és hisztizni köszönetnyilvánítás közben. Könnyen kitalálható ezek után, hogy Endre mit is tett. Hát persze, hogy hisztibe fogott. Mert miért is ne? Hiszen az Ossiannak nem kritikusai vannak, hanem szervezetten működő gyűlölködői(nyilván Soros vagy Putyin szervezi őket, esetleg a szabadkőművesek), akiknek semmiképpen sem lehet igazuk abban, hogy az Ossian régen jobb volt(Mióta gyűlölködés kimondani, hogy régen valami jobb volt? Erről Chester[nyugodjon békében] hisztije jut eszembe az új Linkin lemez kapcán), hiszen régen is a tévedhetetlen Paksi Ender és most is a mostanra már bölcs öreg és persze tévedhetetlen Paksi Endre írja a dalokat, így nonszensz, hogy romlott volna a minőség. Na és persze hátra van a fekete leves, Paksi amolyan végső érve, amire az egész kifut. Szerinte(a poszt alapján) ugyanis, a 3 millió megtekintés garancia a minőségre, hiszen annyi ember csak nem tévedhet. Paksi Endre ezen elméletéről pedig álljon itt végszóként egy nyílt levélnek is tekinthető gondolatom:

Kedves Paksi Endre!

Amennyiben komolyan gondolod, hogy a 3 millió megtekintés garancia a minőségre, akkor  kérlek ismerd be, hogy Kis Grófo hírhedt dalai, vagy éppen Flour Tomi Mizuja klasszisokkal minőségibb zene, mint bármelyik általad írt dal, hiszen ugyanazon országból származik, ugyanazon nyelven íródott és mégis sokszorosan több megtekintést ért el, ez pedig nem lehet véletlen igaz? Amennyiben viszont tartod magad ahhoz, hogy Kis Grófo és Flour Tomi nem a minőségi zenéiről híresek akkor gondolkozz el, hogy vajon a te 3 millió megtekintőd nem lehet ugyanolyan ízlésficamos, mint Kis Grófo 30 milliója?

Tisztelettel(khm)

A BölcsAce blog szerkesztője

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcsace.blog.hu/api/trackback/id/tr1512763060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása