2017. augusztus 16. 15:26 - BölcsAce

Baljós árnyak veszik körül az új Star Wars filmet

veek.jpg

     Bár a Star Wars 7. része közönségsiker lett, a nézők véleményei nagyon sokfélék volt. Volt aki egyenesen borzalmasnak bélyegezte az új trilógia nyitányát, de voltak akik az előzménytrilógia első két részének borzalmai miatt fellélegeztek, hogy nem is lett ez olyan rossz. Véleményem szerint Az ébredő Erő nem lett rossz film, ami zavaró volt benne az egyedül a legelső film pofátlan másolása volt és az, hogy a nagy nosztalgia miatt nem ismertünk meg igazán semmi újat az univerzumból. A felemás nyitány után aztán jött a Zsivány egyes ami nem csak a halálcsillag terveit, de a legkeményebb kritikusok elismerését is bezsebelte, hiszen teljesen új megközelítésből mutatta be a lázadókat, ráadásul a kényszeres politikailag korrekt filmkészítési útmutatót is a kukába dobták. Ezután jogosan vártuk izgatottan a legújabb híreket a 8. részről, még úgy is, hogy időközben el kellett búcsúznunk Carrie Fishertől, vele együtt pedig az új trilógia egyik történetszálától és legjobb karakterétől, az idős Leiától. A hírek pedig nem is olyan rég megérkeztek, és bár sok információt hoztak, de cserébe a nagy reményeket megnyirbálták. Ha a történethez méltóan akarom kifejezni magam akkor azt kell mondanom: A félelem a sötét oldal felé csábít, de az új résztől még a legtisztább jedi is jogosan félhet az új hírek alapján.

     Félelmünk egyik alapja a film eleje. Az új rész ugyanis közvetlenül Az ébredő Erő után játszódik, így a szokásos, stílusosan az űrbe elúszó összefoglaló szöveg vagy egyáltalán nem lesz a filmben(ami eléggé megtorpedózná az összképet), vagy csak olyan fontos információkat fog közölni, melyek az előző film alatt történtek(de akkor miért nem voltak benne abban a filmben?). A következő félelem oka a karakterekben rejlik. Ugyanis a trilógia nyitánya borzalmasan kevés karakter mutatott be. Van Rey aki zavaróan tehetséges, van Finn aki jó és kicsit ügyetlen, van Poe aki pilóta, Snoke aki hologram, és kedvenc tábornoka aki meg náci. Egyéb információt nem tudtunk meg róluk, valódi részletes ábrázolást csak Hanról és fiáról Ben Soloról azaz Kylo Renről és még minimálisan Leiáról és Chewieról kaptunk. Ez pedig nagyon kevés, hiszen Han halott, Leia ki lesz írva a sztoriból, Chewbacca és Kylo pedig ketten nem képesek elvinni egy trilógiát a hátukon.

     Azonban ezek még csak a régebbi hírek/tapasztalatok voltak voltak és ezeken bárki könnyen túllépett volna egy-két biztató új információ hatására. A fekete leves azonban csak nemrégiben érkezett, ugyanis kaptunk pár új képet az új filmről, amiket érdemes kielemezni. Az elsőn Chewie látható egy a Star Wars univerzumban újonnan megjelenő faj, a Porg egy példányával. Mondhatná az ember, hogy végre, bővül az univerzum, ha nem látná mivel, de sajnos a képet nézve látja. A porgok ugyanis valahogy úgy jöhettek létre, hogy a legtöbb rajongó által megvetett Ewokok a győzelmi mámorban alaposan leitták magukat és vad orgiába csaptak pár tengeri malaccal és pingvinnel. Előre borítékolhatóan a porgok funkció nélküli cukiskodó idegesítő lények lesznek, akiknek céljuk az lesz, hogy amíg nem Poe-t és BB-8-et mutatja a kamera, addig is legyen valami szeretgetni való dolog a képernyőn. Ezek után előre rettegek milyen új kabalát találnak ki a 9. részre.

veek2.jpg

"Go go Power Rangers!"

     A következő kép hasonló rémülettel tölt el. Ugyanis van "szerencsénk" megpillantani Snoke testőreit is. Mit is tudtunk eddig az uralkodó testőrségéről? Magasan képzett közelharcban járatos harcosok akiket hosszú köpenyük, hosszúkás, csukjára emlékeztető sisakjuk titokzatossá és egyben tekintélyt parancsolóvá tett. Ehhez képest Snokenak mi jutott? Pár középkori páncélú Power Ranger a fejükön egy műanyag tányérral, olyan arcvédővel amiből ember nem lát ki. A komoly gond,hogy ilyen ruházatban maximum a szüzességüket óvhatják meg hatékonyan, az aktuális nagyurat nem. Persze egyből elnevezték őket Birodalmi Gárdistáknak, hiszen ha már a külsejük nevetséges a nevük legyen legalább erőt sugárzó. Egyetlen vigasz, hogy megígérték, hogy ebbe a részben jóval több Snokeot és Luke-ot kapunk, ami ad egy kis reményt, hogy nem siklik ki ez a széria.

     Zárásként pedig még egy gondolat: Még így is nagyon várom a 8. részt és reménykedek, de sajnos, mint látjuk egyre több hír igazolja, hogy nem egy újabb Rogue One-t kapunk hanem egy az 1. a 2. a 6. és a 7. rész legrosszabb tulajdonságait kombináló Star Wars mozit.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcsace.blog.hu/api/trackback/id/tr1712755360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása